Onze historie

Twelve Koffie is opgericht met het idee om bestuurders en vrijwilligers te ontzorgen en daarnaast het rendement in sportkantines en buurthuizen te verhogen. Twelve Koffie is een onderdeel van Twelve: dé specialist op het gebied van betaaloplossingen. Twelve Koffie is een samenwerking aangegaan met Van Duijnen koffieleverancier. Door naast betaaloplossingen ook verse bonenkoffie aan te bieden, zorgen wij samen voor een nog betere beleving op jouw sportvereniging en buurthuis.

Ervaring

Wij hebben inmiddels 11 jaar ervaring in betaaloplossingen bij ruim 2.500 sportverenigingen en 500 horecalocaties. In 2009 wonnen wij hiermee de KPMG innovatieprijs. Onze oplossingen zijn gebruiksvriendelijk, wij ontzorgen organisaties, stellen ons flexibel op en zijn 24/7 servicegericht!

Het Twelve Koffie team

Mários Kaklis

Mários Kaklis

Account Manager

Als accountmanager kom ik graag bij jullie langs. Samen kunnen we kijken naar de mogelijkheden voor een goede samenwerking. Neem gerust contact op met mij.

Bas Brocken

Bas Brocken

Manager DevOps

Als Manager DevOps ben ik verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van het ontwikkelingsproces en de implementatie van software. Op deze manier zorgen wij ervoor dat onze klanten en zakelijke partners met de beste betaaloplossingen verbonden worden.

Jasmine Nicolai

Jasmine Nicolai

Account Manager

Binnen Twelve ben ik onderdeel van het salesteam. Ik help je graag bij het vinden van een passende oplossing. Neem gerust contact met mij op, dan drinken we een kop koffie.

Jelle Koch

Jelle Koch

Visual Designer

Als Marketing Medewerker ben ik creatief bezig met het bedenken, opzetten en visualiseren van diverse campagnes om de externe communicatie naar potentiële en bestaande klanten te verbeteren.

Leidy Bolhuis

Leidy Bolhuis

Projectmanager

Ik ben verantwoordelijk voor de oplevering en uitvoering van grote projecten. Dit gaat voornamelijk om projecten die meerdere afdelingen raken en nieuwe implementaties. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het optimaliseren van processen binnen Twelve. Alles kan altijd beter!

Lisa Arnoldus

Lisa Arnoldus

Human Resources Manager

Als HR Manager ben ik verantwoordelijk voor het gehele HR beleid binnen onze organisatie. Wil jij ook een plekje in ons gezellige en ambitieuze team? Aarzel dan niet om contact met mij op te nemen!

Per Wagemaker

Per Wagemaker

Sales Manager

Als sporter en als secretaris verbonden aan SV Odijk heb ik mijn plek gevonden bij Twelve. Vanuit mijn vereniging weet ik hoe gemakkelijk onze kassa werkt. Ik kom graag eens bij je langs op de vereniging om dit aan je te tonen!

Pieter de Jong

Pieter de Jong

CEO

Als eindverantwoordelijke houd ik me dagelijks bezig met alle facetten van ons groeiende bedrijf, dit zorgt voor diversiteit en veel uitdagingen. Met ons groeiende team zijn wij op zoek naar de perfecte klantenervaring. Innovatie en ontzorgen zijn daarbij key

Pieter Paul van Heeswijk

Pieter Paul van Heeswijk

CFO

Vanaf het eerste moment geniet ik van de interactie met onze klanten en de markt waarin wij werken. Als oprichter en directeur heb ik alles bij Twelve gezien en gedaan, maar nu houd ik mij vooral bezig met financiën.

Rob Vermeer

Rob Vermeer

Medewerker Account Manager

Als Interne Account Manager zal ik samen met jou kijken naar het product dat het beste bij jou past. Neem gerust contact met mij op en dan help ik jouw organisatie met een mooie aanbieding!

Robert Jan Burger

Robert Jan Burger

Directeur Sports & hospitality

Als directeur van de sport -en horeca tak houd ik me bezig met alle ins en outs van ons groeiende bedrijf. Met veel plezier en trots ben ik dagelijks bezig om onze klanten een nog betere (koffie)ervaring te bezorgen

Sander van Eeuwen

Sander van Eeuwen

Finance Manager

Als Finance Manager zorg ik voor een kloppende administratie en voorzie ik mijn collega’s van de juiste informatie zodat zij hun werk goed kunnen uitvoeren.

Tim Roskam

Tim Roskam

Medewerker Service

Als medewerker Customer Care ben ik het eerste aanspreekpunt voor klanten met problemen of vragen. Verder ben ik bezig met contracten en tickets van klanten. Het is een baan met veel variatie en een topsfeer!

Danique Almering

Danique Almering

Customer Experience Specialist

Binnen Twelve Koffie ben ik verantwoordelijk voor alle communicatie-uitingen richting onze klanten. Daarnaast bekijk ik iedere dag hoe we onze klanten nog efficiënter kunnen helpen en hoe we naast onze klanten ook ons customer care team nog meer kunnen ontzorgen.

We komen graag bij je op de koffie!

Wij komen graag een keer langs voor een goede bak koffie. Samen bespreken wij de mogelijkheden voor jouw locaties.

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

*Met het achterlaten van jouw gegevens geef je Twelve Koffie toestemming om jouw gegevens te verwerken zoals staat beschreven in het privacy- en cookie statement.